نخستین جلسه کارگروه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان فارس به ریاست معاون عمرانی استانداری فارس و با حضور مدیران و نمایندگان دستگاه ها و نهادهای عضو کارگروه با دستور کار بررسی طرح جامع گردشگری فارس در سالن اجتماعات استانداری برگزارشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس خلیل رضائیان معاون عمرانی استاندار دراین جلسه بااشاره به توانمندی های استان فارس گفت : یکی از مزیت های استان فارس دارا بودن توانمندی ها و پتانسیل ها در انواع مختلف گردشگری است و شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت ( علیهم السلام) با وجود بارگاه مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، بافت های ارزنده تاریخی و منابع غنی طبیعی و گردشگری جایگاه خاصی در حوزه گردشگری دارد که متأسفانه به شکل مناسب مورد بهره برداری قرار نگرفته است .
معاون عمرانی استاندار افزود: رویکرد سال جدید براین مبنا خواهد بود و امیدواریم بتوانیم با برگزاری مستمر جلسات کارگروه گردشگری به این بخش بیشتر پرداخته تا فضا و بستری مناسب برای ارتقاء فرهنگ و نشاط جامعه و همچنین اشتغالزایی که مهمترین دغدغه مسئولان و مردم است فراهم شود .
رضائیان به طرح جامع گردشگری استان فارس اشاره کرد و گفت : مطالعات این طرح پیشینه چند ساله داشته و درسال گذشته درشورای برنامه ریزی توسه استان به تصویب رسیده است و درسال جاری به عنوان نقشه راه و مبنای برنامه های توسعه گردشگری استان قرار خواهد گرفت تا با عملیاتی کردن بخش هایی ازآن بتوانیم در توسعه این صنعت گامهایی برداریم.
وی ضمن تقدیر و تشکر از شهرداری و شورای اسلامی شهر که توجه ویژه ای به مبحث گردشگری شهر شیراز دارند گفت : برنامه های توسعه گردشگری شهر شیراز می بایست منطبق برتصمیمات و سیاست های کارگروه و در راستای طرح جامع گردشگری باشدو مصوبات کارگروه گردشگری شورای شهر درکارگروه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان به تصویب نهایی برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز با اشاره به مطالعات جامع ،کامل و دقیقی که توسط مشاور طرح جامع گردشگری درطول سالهای گذشته و پیرامون مسائل ، مشکلات و راهکارهای توسعه گردشگری استان صورت گرفته این طرح را مبنای اصلی برنامه های توسعه گردشگری دانست و با اشاره به فرا بخشی بودن مسائل مربوط به گردشگری خواستار مشارکت همه دستگاه های ذیربط در زمینه اجرایی کردن طرح شد.
درادامه این جلسه مشاور طرح جامع گردشگری استان به اختصار به تشریح طرح پرداخت وگفت : مطالعات طرح جامع گردشگری فارس از شهریور 87 آغاز و تا اسفندماه 91 پایان یافت در اردی بهشت سال 92 پس از مطالعه – بررسی – بازنگری و انجام اصلاحات در شورای برنامه ریزی توسعه استان به تصویب رسید.
حامدی افزود: مطالعات طرح براساس یک پیمایش وسیع در حوزه گردشگری تاریخی ، فرهنگی ، مذهبی ، منابع طبیعی و زیست محیطی استان انجام ودر قالب یک بانک اطلاعاتی جامع جمع آوری و طبقه بندی و پیرامون آن برنامه ریزی شده است.
وی بااشاره به اینکه صنعت گردشگری یک صنعت فرا بخشی و بین رشته ای می باشد گفت: طرح ها، پروژه ها و منابع سرمایه گذاری برای اجرای طرح در سطح استان در بخش های دولتی ، بین رشته ای وبین دستگاهی ، بخش های خصوصی بانک ها ، نهادهای عمومی و.. مورد مطالعه و برنامه ریزی قرارگرفته و تنها متولی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیست .
مشاور طرح افزود : در این طرح سند راهبردی توسعه گردشگری استان در افق دراز مدت تدوین و در برخی از محورهای توسعه گردشگری مانند توسعه گردشگری مذهبی و توسعه گردشگری شهر شیراز اسناد جداگانه ای الحاق شده است و در قالب طرح ،اعتباری که باید دستگاه های متولی ازجمله میراث فرهنگی ، شهرداری ها و بخش های خصوصی پیش بینی نمایند برآورد شده است .
مشاور طرح جامع گردشگری استان افزود: این طرح براساس 10 راهبرد کلان که سیاست های اجرایی ، برنامه ها و پروژه ها را شامل می شود مطالعه و با یک تقسیم کار فضایی بین دستگاه ها و نهادها و تقسیم بندی استان از دیدگاه های مختلف به مناطق و قطب های ویژه در قالب 773 اقدام پیشنهادی به شکل آنی ، کوتاه مدت و دراز مدت درمسیر توسعه گام برمی دارد.
وی در پایان خواستار راه اندازی دفتر طرح و برنامه اجرای طرح جامع گردشگری به منظور پیگیری ، نظارت و اجرای طرح با هماهنگی های بین دستگاه های در اداره کل میراث فرهنگی فارس شد.
درادامه این جلسه اعضاء کارگروه به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پیرامون طرح پرداختند.
انتهای پیام/